Blomkål har lange tradisjoner i det norske kostholdet og nå er den på sitt beste. Den kan tilberedes må mange forskjellige måter, brukes rå, dampes og gratineres. Jeg er glad i å bruke stekeovn og steker gjerne grønnsaker på varmluft sammen med poteter.
Varm blomkålsalat med druer, løk, spinat og pinjekjerner, smaker godt som smårett og tilbehør til kjøtt og fisk. Salaten serveres varm.
Ingredienser
- 1 stort blomkålhode eller 2 små
- 2 ss olivenolje
- ca. 100 gram røde eller grønne druer delt i to
- 1 rødløk skjært i skiver
- 50 gram spinat
- 1,5 ss honning
- 3 ss bringebærseddik eller rødvinseddik
- 2 ss ristede pinjekjærner
Slik gjør du
- Del blomkålen i buketter og la den ligge i kaldt vann en stund
- Sett ovnen på 200 ℃ varmluft
- Legg blomkålen i en ildfast form og sprinkle over olivenoljen, stekes i ca. 15 minutter
- Tilsett rødløk og druer og stek i ytterligere ca. 20 minutter, og ta formen ut av ovnen
- Rør sammen honning og eddik og ha det over blomkålblandingen, sammen med pinjekjærnene