Deilige syltetøykjeks som er lette å lage. Fylles med syltetøy etter smak og behag. Denne gangen brukte jeg bringebærsyltetøy som gir kjeksene den rette julefargen.
Det finns flere varianter av disse kjeksene, jeg har kuttet ned på smørmengden, og synes ikke at det går utover smaken.
Oppskriften gir ca. 40 kjeks:Finn gjerne en gjenstand som du kan bruke til å lage fordypningen med. Jeg brukte håndtaket til en boksåpner. Bruker du syltetøy på tube, går jobben lekene lett 🙂
Ingredienser
- 400 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 200 gram melis
- 150 gram smør
- frø fra 1 vanlijestang
- 2 egg
- syltetøy
Slik gjør du
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, smør, melis og vanlijefrøene med hendene eller bruk kjøkkenmaskin
- Rør eggene lett sammen og tilsett dem i røren
- Sett deigen kaldt et par timer eller til neste dag
- Rull deigen til en pølse ca. 4 cm i diameter og skjær i ca. 1 cm tykke skiver, som legges på bakepapir med god avstand.
- Lag en fordypning og fyll den med syltetøy se tips
- Stekes på 190 grader i ca. 12 minutter.