Dadler med bacon og manchego

Dadler med bacon er et populær tapasrett og fyller du de med manchego (Spanias mest berømte ost) smaker de enda bedre.

Retten kan forberedes i god tid på forhånd og stekes i ovnen rett før servering.

 

Ingredienser

  • Dadler
  • Manchego
  • Bacon i strimler

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme (du kan sikkert også bruke varmluft men jeg foretrekker over- og undervarme til kjøtt).
  2. Ta ut steinene av dadlene og fyll de med et lite stykke manchego (ca. samme størrelse som steinen)
  3. Surr rundt en halv skive bacon og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på at det er god avstand mellom dadlene så de blir stekt over det hele.
  4. Stekes i 10 - 15 min til de har fått farge. Jeg syns det er litt vanskelig å beregne steketiden. Noen ganger steker jeg de nok noe lenger enn 15 min, jeg foretrekker når baconet er godt stekt.