Dadler med bacon er et populær tapasrett og fyller du de med manchego (Spanias mest berømte ost) smaker de enda bedre.
Retten kan forberedes i god tid på forhånd og stekes i ovnen rett før servering.
Ingredienser
- Dadler
- Manchego
- Bacon i strimler
Slik gjør du
- Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme (du kan sikkert også bruke varmluft men jeg foretrekker over- og undervarme til kjøtt).
- Ta ut steinene av dadlene og fyll de med et lite stykke manchego (ca. samme størrelse som steinen)
- Surr rundt en halv skive bacon og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på at det er god avstand mellom dadlene så de blir stekt over det hele.
- Stekes i 10 - 15 min til de har fått farge. Jeg syns det er litt vanskelig å beregne steketiden. Noen ganger steker jeg de nok noe lenger enn 15 min, jeg foretrekker når baconet er godt stekt.