Alt-i-ett-form, en middagsrett som gjør seg selv i ovnen. Norsk kje er festmat – kjøttet er mørt og fint, og sammen med grønnsakene blir det en deilig sjysaus. Denne oppskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
- Lår eller bog av kje, ca. 2 kg
- 5 løk
- 4 knuste hvitløksfedd
- 8 gulrøtter
- 1 - 2 dl konjakk/brandy eller hvitvin
- 1 dl Extra Virgin Olivenolje
- 1 dl vann
- 2 laurbærblad
- frisk timian eller rosmarin
- salt
- pepper
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 230 grader over og undervarme
- Gni inn kjøttet med salt og pepper
- Hell over olivenoljen og konjakk/brandy eller hvitvin
- Del løken i 4 og knus hvitløken
- Skrell gulrøtter og vask eller skrell potetene. Del potetene i to
- Ha alle ingrediensene i en langpanne
- Dekk med folie eller bruk et stekebrett som lokk (om det passer)
- Stekes først i 30 minutter på 230 grader, senk så temperaturen til 125 grader og la det stå til kjøttet er mørt i ca. 3 timer