Norsk kje på katalansk vis

Alt-i-ett-form, en middagsrett som gjør seg selv i ovnen. Norsk kje er festmat – kjøttet er mørt og fint, og sammen med grønnsakene blir det en deilig sjysaus. Denne oppskriften er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

  • Lår eller bog av kje, ca. 2 kg
  • 5 løk
  • 4 knuste hvitløksfedd
  • 8 gulrøtter
  • 1 - 2 dl konjakk/brandy eller hvitvin
  • 1 dl Extra Virgin Olivenolje
  • 1 dl vann
  • 2 laurbærblad
  • frisk timian eller rosmarin
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 230 grader over og undervarme
  2. Gni inn kjøttet med salt og pepper
  3. Hell over olivenoljen og konjakk/brandy eller hvitvin
  4. Del løken i 4 og knus hvitløken
  5. Skrell gulrøtter og vask eller skrell potetene. Del potetene i to
  6. Ha alle ingrediensene i en langpanne
  7. Dekk med folie eller bruk et stekebrett som lokk (om det passer)
  8. Stekes først i 30 minutter på 230 grader, senk så temperaturen til 125 grader og la det stå til kjøttet er mørt i ca. 3 timer