Reke- og avokadosalat

Denne salaten er mettende og kan lages til lunsj eller middag. Og det beste av alt, sunn og god er den også. Jeg pleier å bruke ferske reker, men frosne eller ferdigskrellet går  også fint.

Dette behøver du til 4 personer:

  • salat (bruk den du ønsker)
  • 4 middels store avokado
  • 600 g reker
  • 4 kokte egg
  • 4 tomater
  • 1 agurk
  • 1 paprika
  • sitron
  • dill eller andre urter

 

Slik gjør du:

  1. Pill rekene
  2. Del avokadoene i to, og ta ut steinen. Bruk en spiseskje til å skjære ut kjøttet, og skjær det i skiver
  3. Vask grønnsakene og kutt de opp i biter
  4. Anrett grønnsakene på tallerkner, start med salaten. Legg på rekene til slutt

Rømmedressing:

  • 3 dl  lettrømme
  •  1 ss finhakket gressløk eller andre urter
  •  1 ss  lime- eller sitronsaft
  •  ½ ts  salt
  •  ½ ts  pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk urtene og bland de i rømmen
  2. Smak til med lime/sitronsaft, salt og pepper

Server med godt brød.