Denne salaten er mettende og kan lages til lunsj eller middag. Og det beste av alt, sunn og god er den også. Jeg pleier å bruke ferske reker, men frosne eller ferdigskrellet går også fint.
Dette behøver du til 4 personer:
- salat (bruk den du ønsker)
- 4 middels store avokado
- 600 g reker
- 4 kokte egg
- 4 tomater
- 1 agurk
- 1 paprika
- sitron
- dill eller andre urter
Slik gjør du:
- Pill rekene
- Del avokadoene i to, og ta ut steinen. Bruk en spiseskje til å skjære ut kjøttet, og skjær det i skiver
- Vask grønnsakene og kutt de opp i biter
- Anrett grønnsakene på tallerkner, start med salaten. Legg på rekene til slutt
Rømmedressing:
- 3 dl lettrømme
- 1 ss finhakket gressløk eller andre urter
- 1 ss lime- eller sitronsaft
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
Slik gjør du:
- Finhakk urtene og bland de i rømmen
- Smak til med lime/sitronsaft, salt og pepper
Server med godt brød.