Dette er en sunnere variant av mine favorittkjeks – biscotti. Hovedingrediensene er speltmel, lønnesirup, mandler og mørk sjokolade.
Jeg var spent da barn skulle smake og dommen var klar – de var bedre enn de jeg pleier å bake. Ikke verst med tanke på at de ikke inneholder vanlig sukker og er sunnere 🙂 Oppevares i tett boks. Se også oppskrift på biscotti med bær og mandler
Ingredienser
- 500 gram speltmel
- 2 ts bakepulver
- 225 gram lønnesirup
- 3 egg
- 200 gram mandler
- 200 gram grovhakket sjokolade
Slik gjør du
- Bland sammen mel og bakepulver
- Tilsett lønnesirupen rør den inn i melblandingen
- Rør inn eggene, ett om gangen
- Tilsett mandler og grovhakket sjokolade til slutt og rør alt sammen
- Del deigen i tre og trill til pølser som trykkes ut på et stekebrett med bakepapir (om deigen er klissete bruker du litt speltmel) ca. 2 cm høye og ca. 6 cm brede og like lange som stekebrettet.
- Stekes i 175 grader i ca. 3o minutter
- Skjæres i ca. 2 cm brede skiver umiddelbart etter at du tas ut av ovnen