Biscotti med bær og mandler

Dette er mine favorittkjeks. Deilige italienske biscotti med blåbær, tranebær, mandler og mørk sjokolade.  Fyllet kan varieres, det finnes mange varianter er disse populære italienske kjeksene. Jeg baker biscotti til jul, for de smaker nemlig veldig godt sammen med norske gløggen… Oppbares i tett boks.

Ingredienser

  • 3 egg
  • 250 gram brunt sukker
  • 400 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 200 gram mandler
  • 200 gram grovhakket mørk sjokolade
  • 50 gram tørkede blåbær
  • 100 gram tørkede tranebær

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker
  2. Bland mel, bakepulver og salt
  3. Tilsett melblandingen, og øvrige ingredienser i eggedosis og bland alt sammen
  4. Del deigen i tre og rull til pølser. Deigen er klissete så bruk hvetemel. Trykk ut delene med fingrene (bruk hvetemel) til tre avlange deler ca. 1 cm høye og 6 cm brede, like lange som stekebrettet.
  5. Stekes i ca. 175 ℃ i 30 - 35 minutter.
  6. Skjæres i ca. 2 cm brede skiver, umiddelbart etter at de tas ut av ovne