Det finnes mange varianter av fiskesupper. Denne suppen er inspirert av en ferie i Portugal for mange år siden. Der fikk jeg servert de deiligste fisk- og skaldyrsretter i en litt sterk kremet tomatsaus. Jeg har prøvd å finne frem til en norsk variant – håper den faller i smak!
Oppskriften er beregnet til 4 – 5 personer.
Ingredienser
- 4oo gr fisk, laks-, torsk eller steinbitfilet - gjerne en blanding
- 1 hakket gul løk
- 3 hakkede hvitløksfedd
- 2 ss olje
- 2 dl hvitvin
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 5 dl vann eller fiskekraft
- 1 rød chili, hakket og uten frø (kan sløyfes)
- 1 dl kremfløte eller Crème fraîche
- 3 gulerøtter
- 1 stk brokkoli
- 1/2 stk purre
- 1 ss maizena utrørt i litt vann
- salt
- pepper
- 2 ss hakket persille
Slik gjør du
- Start med å steke hvitløken og løken til den blir blank og myk
- Tilsett chilien og hvitvinen, og la det koke til vinen er nesten kokt inn
- Ha i hakkede tomater, vann/fiskekraft og kremfløte/Crème fraîche og kok opp
- Ønsker du en glattere konsistens på suppen kan du bruke en stavmikser
- Tilsett gulerøtter og brokkoli og la det koke i ca. 10 ,minutter
- Skjær purren i skiver og tilsett denne. Kok videre i ca. 5 minutter
- Tilsett maisenna og kok opp
- Ha i fisken til slutt, suppen skal ikke koke, men kun trekke til fisken er ferdig, det tar noen minutter
- Smak til med salt og pepper
- Tilsett persille før servering