Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har bakt denne kaken – det er en klassiker hos oss som alltid blir spist opp 🙂 Den er lett å lage og kan med fordel bakes dagen i forveien.
Den er også kalt “mislykket sjokoladekake” for den siger ofte litt sammen på midten, og skal være litt rå inni. Denne kaken kan du bare lykkes med 🙂 I Sverige går den under navnet “kladdkaka”.
Friske jordbær, bringebær og blåbær smaker godt til. Ønsker du en varm variant så kan du varme bringebær som du smaker til med litt melis.
Ingredienser
- 175 g smør
- 150 g kokesjokolade
- 3 egg
- 180 g sukker
- 60 g hvetemel
- Litt melis til å drysse på kaken
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180℃
- Smelt smør og sjokolade ved svak varme
- Rør egg og sukker til tykk eggedosis og tilsett sjokoladerøren
- Sikt inn hvetemel
- Hell røren i en godt smurt form
- Stek kaken til den er nesten gjennomstekt på nederste rille i ca. 25 min
- La kaken avkjøles i formen på rist
- Pynt med melisdryss før servering