Marispan hører til høytidene og hjemmelaget smaker aller best. Det tar litt tid, men det er verdt jobben 🙂 Hjemme hos oss er dette en favoritt for store og små. Barna som vanligvis ikke er så glad i marsipan elsker den hjemmelagde.
Det blir litt klistrete når kulene skal dekkes med sjokolade. Bruk derfor gjerne en matpinsett eller skje og gaffel.
Ingredienser
- 500 gram skåldede mandler
- 500 gram melis
- 2 eggehviter
- 300 gram smeltet sjokolade
Slik gjør du
- Kok opp vann og ha i mandlene, la det koke til skallet løsner, det tar noen minutter. Skyld mandlene i kaldt vann og fjern skallet
- La mandlene tørke et par dager i romtemperatur, eller legg dem på stekebrett i ovn på svar varme (30 - 50 grader) i ca. 1 time
- Mal mandlene i mandelkvern
- Bland sammen malte mandler og melis, og mal blandingen en gang i mandelkvernen
- Tilsett eggehvitene og elt til en smidig masse
- Form marsipankuler
- Smelt sjokoladen i vannbad
- Dypp masipankulene i sjokoladen. Jeg bruker en matpinsett, det går også bra med skje og gaffel
- La kulene tørke på et bakepapir og oppbevar kjølig