Hjemmelaget marsipan med sjokolade

Marispan hører til høytidene og hjemmelaget smaker aller best. Det tar litt tid, men det er verdt jobben 🙂 Hjemme hos oss er dette en favoritt for store og små. Barna som vanligvis ikke er så glad i marsipan elsker den hjemmelagde.

Det blir litt klistrete når kulene skal dekkes med sjokolade. Bruk derfor gjerne en matpinsett eller skje og gaffel.

Ingredienser

  • 500 gram skåldede mandler
  • 500 gram melis
  • 2 eggehviter
  • 300 gram smeltet sjokolade

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og ha i mandlene, la det koke til skallet løsner, det tar noen minutter. Skyld mandlene i kaldt vann og fjern skallet
  2. La mandlene tørke et par dager i romtemperatur, eller legg dem på stekebrett i ovn på svar varme (30 - 50 grader) i ca. 1 time
  3. Mal mandlene i mandelkvern
  4. Bland sammen malte mandler og melis, og mal blandingen en gang i mandelkvernen
  5. Tilsett eggehvitene og elt til en smidig masse
  6. Form marsipankuler
  7. Smelt sjokoladen i vannbad
  8. Dypp masipankulene i sjokoladen. Jeg bruker en matpinsett, det går også bra med skje og gaffel
  9. La kulene tørke på et bakepapir og oppbevar kjølig