Basilikumpesto

Hjemmelaget pesto smaker fantastisk og kan brukes til mye. Den klassiske italienske sausen, er kanskje mest kjent som krydder i pasta, men den passer til så mye mer – sammen med ferske reker, på tapasbordet og er kjempegod å dyppe brød i. Pesto smaker best nylaget med kan oppbevares et par dager i kjøleskapet.

 

Ingredienser

  • En stor bunt frisk basilikum, ca. 50 gram
  • 30 gram parmesan eller grana padano ost
  • 2 hakkede hvitløkskløfter
  • 30 gram marcona mandler eller pinjekjerner
  • 1 dl olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Mos sammen basilikum, mandler/pinjekjærner og parmesan/grana padano ost med en stavmikser eller morter
  2. Tilsett olivenoljen litt etter litt
  3. Ha i hakkede hvitløkskløfter
  4. Smak til med salt og pepper