Nykokt krabbe er det beste jeg vet og høsten er krabbetid. I vår familie har vi lang tradisjon med krabbespising. Måltidene er populære, og samler liten og stor. Krabbene kjøper vi levende og koker selv.
Det finnes spesielle krabbekokere som går på gass og brukes utendørs, men det er ikke nødvendig. Det går helt fint å koke krabber i en stor panne.
Jeg legger klør og krabbehus i skåler, og lager en krabberøre av maten i selve skallet.
Rensing av krabbe:
Krabberøre:
- Krabbemat fra skallet
- salt
- pepper
Rør sammen krabbematen og smak til med salt og pepper.
Server krabben med godt brød, majones, aioli og sitron/lime.
Ingredienser
- 1 stor panne med rikelig med vann
- 50 gram havsalt per liter vann
- laubærblad
Slik gjør du
- Kok opp vannet og la det fosskoke
- Slipp en krabbe i pannen om gangen, og la det koke opp før du tilsetter nye
- Krabben skal koke i 15 - 20 min, avhengig av størrelse